Make your own free website on Tripod.com
« December 2018 »
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
You are not logged in. Log in
Entries by Topic
All topics  «
Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
View Profile
anett||blog
Thursday, 22 November 2012
Esztétikai fogászati kezelések Magyarországon

Üdvözöllek a blogomon, kedves Látogató, remélem hasznos információkkal leszel gazdagabb a fogpótlás legkorszerűbb módjairól és magukról a beavatkozásokról. Fogtechnikusként dolgozom és munkám során gyakran tapasztalom azt, hogy a páciensek zömének gyakran fogalma sincsen a beavatkozások folyamatáról, gyakran csak a kezelés alkalmával szembesülnek vele, milyen eljárások lesznek alkalmazva rajtuk.

A fogpótlás implantációval nem csak Budapesten népszerű , - a fogbeültetés már Óbudán a 3. kerületben is elérhető - az egyik leggyakoribb világszerte elvégzett fogpótlás módszer, több tízezer fogogorvos ültet a páciensek állkapcsába fogászati implantátumokat nap, mint nap. Mivel a kereslet egyre nő, ez a szám is rohamosan növekszik. Annak ellenére, hogy a világgazdaságban 2008 óta majdnem minden területen visszaesés mutatkozik, a fogászati implantátum iparág csak egy időszakos visszaesést szenvedett, azóta ismét emelkedő tendenciát mutat az ágazat. 

 

A jelenség oka elég egyszerű: az amúgy drágának mondható, hosszadalmas és elég költséges beavatkozás ma már egyre több ember számára elérhető, noha az állami társadalombiztosító még mindig nem támogatja a fogpótlásnak ezt az igen korszerű, összetett, ám a legjobb megoldást biztosító módját. Szerencsére azonban egyre többen rendelkezünk úgynevezett magán egészségbiztosító pénztári tagsággal, így az ilyen jellegű kezelések is fedezve lehetnek. 

Az elmúltév tizedekben azonban rengeteget fejlődött a fogászati technológia. Új anyagok jelentek meg, korszerűbb eljárások, melyek segítségével megjelentek teljesen új fogpótlás módszerek is, úgy mint a fogbeültetés implantáció segítségével.

Sajálatos módon nálunk nem támogatja az egészségbiztosító a fogbeültetést, mivel esztétikai fogászati beavatkozásnak minősül. Őszintén szólva ezzel nem igazán értek egyet, esztétikai kezelésnek mondanám például a fogszabályozást vagy a fogfehérítést, de semmiképpen se a fogbeültetéssel készült teljes fogpótlásokat. A kezelés viszonylag drágának mondható, de a segítségével életre szóló megoldást kaphatunk elvesztett fogaink pótlására, és elfelejthetjük a korábbi lötyögő protéziseket vagy meglazult koronákat, hidakat.

Összegezve: az elvesztett fogak pótlása, a profetikai rehabilitáció nem egyszeri, befejezhető tény, hanem folyamatos gondozást, karbantartást igénylő folyamat. Mind a páciens, mind a fogorvos aktivitása, a fogazat, fogművek időszakos ellenőrzése szükséges a megfelelően pótolt rágóapparátus jó funkciójának fenntartásához.

 


Posted by juhaszanett at 12:12 PM EST
Updated: Thursday, 22 November 2012 12:13 PM EST
Post Comment | Permalink

Newer | Latest | Older